Gezondheid

Uitbraak gevonden van het coronavirus op een nertsenfokkerij in Valencia

Het ministerie van Landbouw heeft gemeld dat er een uitbraak van het coronavirus is geconstateerd in een nertsenfokkerij in de gemeente Viver, waar ongeveer 20.000 beesten zijn ondergebracht, zoals dinsdag gepubliceerd door El Periódico Mediterráneo.

Viver is een gemeente in de Spaanse provincie Castellón in de regio Valencia. Het Centraal Veterinair Laboratorium van Algete, in Madrid, heeft de aanwezigheid van SARS-CoV-2, het virus dat de Covid-19-pandemie veroorzaakt, bevestigd dankzij de actieve bewaking van een specifiek preventieprogramma voor nertsen. Dit zijn protocollen die vaak worden gevolgd op boerderijen met dit soort beesten, omdat verschillende onderzoeken tot nu toe hebben aangetoond dat dieren die tot de familie van de marterachtigen behoren (vooral fretten en nertsen) zeer vatbaar zijn voor SARS-CoV-infectie.

Het is de enige boerderij in de Valenciaanse Gemeenschap met deze dieren. Door de uitbraak meldt het ministerie dat er onmiddellijk controlemaatregelen zijn genomen. Ook zijn de hygiëne- en bioveiligheidsmaatregelen aangescherpt in zowel de faciliteiten als de omgang met dieren en personeel. 

Zoals het ministerie van Landbouw heeft uitgelegd, is er op de boerderij ruim een ​​week geleden preventief ingegrepen, op het moment dat er vermoedens waren van de aanwezigheid van het virus.

Hiermee komt het aantal besmettingen met het coronavirus op nertsenfokkerijen in Spanje op zeventien. Eerder werden uitbraken geregistreerd op boerderijen in Teruel (juni 2020), Ávila (januari 2021) en La Coruña (2021). Bron: El Periódico Mediterráneo


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button