UCI Wereldbeker Cyclocross ook in 2025 terug naar Benidorm en de Costa Blanca

UCI Wereldbeker Cyclocross ook in 2025 terug naar Benidorm en de Costa Blanca
23 april 2024

De UCI Wereldbeker Cyclocross keert voor het derde jaar op rij terug naar Benidorm en de Costa Blanca met de sterren Mathieu Van der Poel, Wout van Aert en Fem van Empel. 19 januari 2025 is het evenement.

Afgelopen vrijdag werd de evenementenkalender voor het seizoen 2024-2025 bekendgemaakt, waarbij deze locatie werd aangekondigd.

“drie jaar geleden dachten mensen dat we gek waren omdat we een veldrit in Benidorm organiseerden”, herinnert Pascual Momparler, hoofd van Momparler Cycling en de UCI Benidorm Costa Blanca Wereldbeker Cyclocross, zich.

“Nu hebben we de wereld laten zien dat Benidorm, de Costa Blanca en de Valenciaanse Gemeenschap de best mogelijke plek zijn om een ​​WK wielrennen te vieren dat zo booming is ”, benadrukte hij.

De burgemeester van Benidorm en voorzitter van de provinciale raad van Alicante, Toni Pérez, wees erop dat met de bevestiging door de UCI “ Benidorm nu zijn inspanningen gaat richten op het tot een succes maken van deze derde editie, zowel op sportief vlak, als toeristisch.

Het is een van de belangrijkste wintersportevenementen in Spanje in het algemeen en de Valenciaanse Gemeenschap in het bijzonder geworden. En op sportief vlak een mooi affiche met namen als Mathieu Van der Poel en Wout van Aert in de categorie Heren Elite en tweemaal Fem van Empel in de categorie Dames Elite.

Vooruitkijkend naar de volgende campagne is de wedstrijdkalender teruggebracht van 14 naar 12 evenementen om de data in november en januari te concentreren. De internationale interesse is zeer aanwezig met evenementen in zes landen: België, Nederland, Frankrijk, Italië, Ierland en Spanje.

UCI Wereldbeker Cyclocross ook in 2025 terug naar Benidorm en de Costa Blanca
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio