Home Toerisme Tweede landingsbaan luchthaven Alicante

Tweede landingsbaan luchthaven Alicante

door admin
Tweede landingsbaan in zicht voor luchthaven Alicante-Elche

Tijdens de viering dat luchtvaartmaatschappij Easy Jet een eigen basis vestigt op de luchthaven Alicante-Elche, zei de president van de regio Valencia, Carlos Mazon, dat het passagiersverkeer op de luchthaven nu zo groot is dat er een tweede landingsbaan nodig zou zijn.

De luchthaven van Alicante heeft in 2023 veel nieuwe verkeersrecords gehaald. De luchthaven heeft daarom een nieuwe start- en landingsbaan nodig om de internationale passagiersgroei de komende jaren aan te kunnen, aldus de president.

De regering in Valencia onderhoudt nauw contact met de luchthaven en andere autoriteiten om te onderzoeken of het mogelijk is om nog een landingsbaan aan te leggen. Daar moet voldoende grond voor zijn, maar er moeten wel aanpassingen en infrastructurele maatregelen in het gebied komen. De regels hiervoor liggen bij de gemeente en dat werk zal nog een hoop tijd in beslag nemen.

De nieuw gekozen president Carlos Mazon wees erop dat de afschaffing van de toeristenbelasting in de regio Valencia een nieuwe impuls zal betekenen voor het toerisme in de hele regio en ook voor de luchthaven in Alicante.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?