Twee mensen gearresteerd die brand Tàrbena veroorzaakte

Twee mensen worden gearresteerd voor de brand die de brand in Tàrbena veroorzaakte
16 april 2024

Er zijn twee mensen gearresteerd die verantwoordelijk zijn voor de gecontroleerde landbouwverbranding die heeft geleid tot de brand in Tàrbena, zoals de regeringsafgevaardigde vanmiddag heeft verklaard.

Het zijn een vader en zoon. Hun getuigenis is afgenomen op het hoofdkwartier van de Guardia Civil en ze zijn inmiddels vrijgelaten, in afwachting van hun voorgeleiding. Het onderzoek zal worden voortgezet via Seprona en de Guardia Civil.

Er helpen 226 soldaten van de Militaire Noodeenheid, die worden ondersteund door 69 technisch personeel. Het geschatte getroffen gebied bedraagt ​bijna 600 hectare, waarvan 182 mensen zijn geëvacueerd, waarvan 100 uit huizen verspreid over de gemeente Tárbena, 80 uit Parcent en 2 uit Xalò. De materiële schade wordt nog steeds beoordeeld.

De president van de Generalitat, Carlos Mazón, bezocht maandag de Commandopost van de bosbrand in Tàrbena, die voortduurt na het verbranden van bijna 600 hectare bos in La Marina. Na een ontmoeting met de blusteams heeft het hoofd van de Consell aangegeven dat, hoewel er nog geen officiële bevestiging is, “alles erop wijst” dat de oorsprong van de brand te wijten was aan “wanpraktijken bij een landbouwverbranding”.

Een vader en zijn zoon werden gearresteerd wegens de brand die de brand in Tàrbena veroorzaakte
Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio