Home Benidorm Tunnel Op Beniardà Trekt Veel Bezoekers

Tunnel Op Beniardà Trekt Veel Bezoekers

door admin
Opening tunnel Beniarda

De onderdoorgang bij één van de hoofdingangen van Benidorm is na negen maanden weer open gegaan voor het verkeer. De gemeente organiseerde een groots evenement met een rondleiding door de tunnel.

Het was één van de momenten waar bewoners en automobilisten het meest naar uitkeken: de opening van de Beniardà-tunnel in Benidorm. Deze ondergrondse doorgang is in negen maanden gebouwd, of beter gezegd uitgegraven, en zal dienen om het verkeer bij deze hoofdingang van Benidorm te ontlasten en weer makkelijk de stad in -en uit te kunnen rijden.

Vóór de werkzaamheden reden gemiddeld 30.000 voertuigen per dag door deze straat. En van tijd tot tijd moesten die in een lange file wachten voor de gesloten spoorbomen voor de Tram. De tunnel is vanaf donderdagmiddag 12.00 uur operationeel. Tenminste drie van de vier rijstroken. Twee de stad uit en één Benidorm in.

De nieuwe tunnelbak heeft 5,50 meter hoogte met een middenberm. Het project om de overweg aan Beniardá te vervangen voor deze tunnel, kost 5,2 miljoen euro en wordt gefinancierd door de Europese Unie met Next Generation-fondsen via de Generalitat Valenciana en FGV.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?