Home Vervoer Handbagage Kost Onnodig Extra Geld volgens rechter

Handbagage Kost Onnodig Extra Geld volgens rechter

door admin
Geld vragen voor handbagage is illegaal volgens rechter

Volgens een uitspraak van de rechtbank van Madrid in juni vorig jaar houden verschillende luchtvaartmaatschappijen zich bezig met illegale praktijken als het gaat om de prijsstelling van handbagage.

De bedrijven bedriegen je door extra te vragen voor handbagage. Dit geldt voor de luchtvaartmaatschappijen Ryanair, Norwegian, EasyJet, Wizz air, Eurowings en Vueling.
De maatschappijen rekenen vijf euro tot 40 euro als je een handbagagekoffer mee wilt nemen, die je in het rek boven de stoelen plaatst.

 

De Spaanse consumentenorganisatie OCU heeft een persbericht uitgestuurd over de zaak, waarin ze passagiers nu aanmoedigt om te klagen over deze praktijken, die dus illegaal zijn.

 

Trolly kost geld

Als je de goedkoopste tickets koopt van de bovengenoemde luchtvaartmaatschappijen, zal je extra geld moeten betalen als je de bovengenoemde trolley mee aan boord van het vliegtuig wilt nemen in de cabine. Wizz air is met maximaal 40 euro het duurst. OCU heeft de Spaanse luchtvaartautoriteiten meermaals over het probleem geïnformeerd, maar tot nu toe is er niets aan gedaan.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?