Trap niet in de oplichting van telefoon winkels in Benidorm

Trap niet in de oplichting van telefoon winkels in Benidorm
28 april 2024

We hebben er al eens eerder over geschreven; oplichting van telefoon winkels. Een bezorgde lezer schreef ons over oplichting in een telefoon winkel in Benidorm. Er zijn veel van dit soort zaken en daar zitten ook gewone, betrouwbare zaken bij. Met de werkwijze die u hieronder leest, weet u precies of u in handen bent gevallen van oplichters.

Het gaat niet alleen op telefoon winkels, maar ook zaken met foto en video apparatuur. Meestal staat er buiten de winkel een aardige toerist die een praatje maakt over de geweldige spullen met lage prijzen die ze in die winkel verkopen en dat hij laats veel geld had bespaard met de aankoop van een mooi artikel. We zullen maar een dure telefoon als voorbeeld nemen.

Wanneer u, al dan niet om vriendelijk te zijn, even de winkel inloopt om even te kijken naar de telefoons, komt de volgende vriendelijke verkoper u gelijk helpen en pakt de telefoon waar u eventueel interesse in heeft. Natuurlijk halen ze de telefoon uit de doos en gaan ze berekenen welke mooie korting ze voor u als “friend” in petto hebben. Een geweldige deal en grote kans dat u dat koopje niet laat lopen. Ze vragen meestal uw creditcard en gaan de transactie maken met zo’n oude creditcard machine met zo’n doorslagje op carbonpapier.

U denkt dus dat de betaling gedaan is en de telefoon van u is. De medewerker laat u daarna ook nog een duurdere telefoon zien en omdat ze zo vriendelijk doen en u meestal ook iets te drinken aanbieden, laat u ze maar even wat demonstreren. Uw “gekochte” telefoon is meestal gelijk weer opgeborgen zodat u die niet kunt pakken en meenemen. U moet de verdere demonstratie even afwachten, maar ook daar komt nog een mooie aanbieding bij. En met een kleine bijbetaling krijgt u nu die laatste telefoon. Betaling gaat dan wél via een gewone pinautomaat.

Aliexpress telefoon

Dan pakken ze een nieuwe, ongeopende verpakking waarin de telefoon zit, Maar er zit dan geen echte Apple of Samsung in maar een totaal andere telefoon of een Apple met Alliexpres-kwaliteit. Waarde: een paar tientjes.

De kassabon zit er echter niet bij, zodat u bij thuiskomst niet kunt bewijzen dat u het product bij deze winkel gekocht heeft. U kunt echter wel aangifte doen bij de lokale politie in Benidorm, zoals bij het informatiepunt vlak tegenover Hotel Rosamar en Flash Hotel. Mochten er namelijk meer aangiften komen over dezelfde winkel, dan kan de politie daar wél wat mee.

Ook hier geldt dus weer; is een aanbieding te mooi om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo! Mocht u dus in zo’n winkel op zeer vriendelijke, maar overweldigende manier ‘geholpen’ worden, bedenk dan goed dat u uw portemonnee beter niet tevoorschijn moet halen! (foto in dit artikel is ter illustratie en komt niet uit Benidorm)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio