TRAM-werkzaamheden tussen Calpe en L’Olla de Altea

TRAM werkzaamheden tussen Calpe en L'Olla de Altea
10 april 2024

FGV (TRAM d’Alacant) is dinsdag begonnen met de werkzaamheden in het Mascarat-gebied van lijn 9, die rijdt tussen de stations van Calpe en L’Olla de Altea.

Er worden bussen ingezet tussen de twee stations. Voor de rest kan de reiziger gebruik blijven maken van de dienstregeling. De tijden zijn wel aangepast op het traject Benidorm-Olla de Altea-Calpe. Gebruikers krijgen informatie via informatiepanelen in de stations, de website en de officiële app.

Brand

Deze noodwerkzaamheden moeten de schade corrigeren die zijn veroorzaakt door de brand die afgelopen januari in dit gebied heeft plaatsgevonden. Het spoorweggebied van de trajecten tussen Altea en Calpe zijn daarmee getroffen.

De werkzaamheden bestaan ​​uit het verwijderen van bomen, reconstructie van een dijk- en afwateringsinfrastructuur en de vermindering van erosie op hellingen nabij de weg.

In September zal er gewerkt worden tussen Garganes en Calpe en in oktober worden uitgebreid tot Teulada. In een laatste fase, vóór de voltooiing van de werkzaamheden in december, zal het traject Garganes-Calpe worden aangepakt.

Niet meer overstappen

Deze actie wordt parallel uitgevoerd met de werkzaamheden aan de nieuwe spoorwegviaducten Mascarat en Algar op lijn 9 in Altea. FGV heeft deze drie acties laten samenvallen om vóór het einde van het jaar het moderniseringsproces van lijn 9, die Benidorm en Dénia met elkaar verbindt, te voltooien.

Zodra de renovatiewerkzaamheden aan de viaducten Algar en Mascarat zijn voltooid, zullen de moderne dieselelektrische voertuigen van de serie 5000 over de hele lijn 9 kunnen rijden. Hierdoor worden passagiers de overstap in Calpe worden bespaard. (Bron: Radio Sirena)

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio