Verkeer

TRAM station na bijna 8 maanden weer operationeel

Na bijna acht maanden werk aan de modernisering en verbetering van de TRAM-faciliteiten in Benidorm, kondigde het TRAM bedrijf Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) afgelopen woensdag aan dat het werk om de perrons te renoveren en de toegankelijkheid van het station te verbeteren, zijn voltooid. Het gaat om het station gelegen aan Avenida Beniardá, het drukste TRAM-station.

Ook het overstappen tussen van lijn 1 (Luceros-Benidorm) en 9 (Benidorm-Dénia), die vanwege de werkzaamheden grotendeels moesten worden verplaatst naar de Intermodal-halte, naast het busstation van Benidorm, is weer als vanouds mogelijk.

De werken die de afgelopen maanden door Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) zijn uitgevoerd, hebben het mogelijk gemaakt om het spooroppervlak uit te breiden, het centrale platform te verlagen, de rest van de toegangen te verlengen en de toegankelijkheid van de terminal te verbeteren, evenals een nieuwe fietsenstalling, naast de toegang tot het station, waar gebruikers hun fiets veilig kunnen achterlaten.

Hoewel het reizen van de twee lijnen die bij dit station samenkomen normaal zijn hersteld na de verbouwingen, reizigers wordt aangeraden de nieuwe dienstregelingen op de website www.tramalacant.es, te checken.

(Bron: Diario Informacion)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button