TRAM Lijn 9 gaat weer helemaal van Benidorm naar Dénia maar met weer nieuwe onderbreking

Reizigers die van Denia naar Benidorm wilden, konden dat met lijn 9 doen, maar moesten voor het laatste stukje overstappen op een bus, aangezien aan deze laatste route al zes jaar werd gewerkt. Na lang wachten konden reizigers sinds maandag 16 januari dit laatste deel van lijn 9 van de TRAM d’Alacant, vanuit Benidorm weer tot Denia komen. Maar helaas is er in Benidorm weer een traject dat per bus moet worden afgelegd.

Deze investering van de Generalitat voor de modernisering van Lijn 9 is 30 miljoen euro, waarvan 15 miljoen voor dit gedeelte tussen Dénia en Gata, zoals gerapporteerd door Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana ( FGV) in een verklaring.

Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana werkt ook aan de voorbereiding van twee nieuwe haltes langs de tramroute, die eindigt bij het station van Dénia. Dit zal een fundamentele ingreep voor de inwoners van Dénia en de hele jachthaven worden, nu lijn 9 weer in gebruik zal worden genomen en om een ​​essentiële dienst te herstellen om duurzaam te reizen in de regio.

NU BUSSEN INGEZET BIJ HALTE BENIARDA

Maar aan de Avenida Beniarda is afgelopen maandag begonnen aan de werkzaamheden voor een tunnel die de overweg moet gaan vervangen. Deze tunnelbuis moet in drie weken geplaatst zijn en tot die tijd moeten reizigers vanaf die halte tot Halte Intermodaal (Busstation) wederom per bus worden vervoerd.

De tram doet er ongeveer drie uur over om de afstand van 100 kilometer af te leggen. Deze zeer lange reisduur tussen de hoofdstad van de provincie en het station van Denia maken het dus niet aantrekkelijk. Daarbij komt dat er twee overstappen zijn, eentje in Benidorm en de andere in Teulada, aangezien elk van deze secties zal worden uitgevoerd met verschillende soorten trams.

Back to top button