Home Vervoer TRAM krijgt dubbel spoor tussen Benidorm en ziekenhuis

TRAM krijgt dubbel spoor tussen Benidorm en ziekenhuis

door admin
TRAM krijgt dubbel spoor tussen Benidorm en ziekenhuis Marina Baixa

Het TRAM bedrijf FGV heeft toestemming om het project aan te besteden om het spoor te verdubbelen over de 6,23 kilometer tussen Benidorm en het ziekenhuis Marina Baixa, waarvoor nog geen exacte datum is.

De spoorlijnen bestaan veelal uit enkelspoor, behalve op de stations. Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV) wil de capaciteit van het spoor verdubbelen tussen de ziekenhuishalte van La Vila Joiosa en het TRAM d’Alacant-station van Benidorm, waardoor er ook meer TRAMs kunnen rijden.

Deze werken maken het mogelijk om het gedeelte tussen de twee stations, beide behorend tot lijn1, te verbeteren. De route heeft dus gevolgen voor de gemeenten La Vila Joiosa, Finestrat en Benidorm. Dit heeft niet alleen gevolgen voor het aanleggen van een extra rails, maar ook de stations en wissels moeten aangepast worden. Maar deze operatie, wanneer deze zal zijn voltooid, zal een aanzienlijke verbetering opleveren voor mensen die vaak vanuit Benidorm naar het ziekenhuis moeten of vice versa.

Ook tussen Albir en Altea

Maar ook tussen Albir en Altea zijn er plannen voor de aanleg van een dubbelspoor op lijn 9. Hierbij moet rekening worden gehouden dat het station in Altea gesloopt moet worden en muren afgebroken, om het geheel mogelijk te maken.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?