Nieuws uit Benidorm

TRAM Alicante-Benidorm: dienstregelingen en prijzen

De TRAM is één van de favoriete vervoermiddelen in de regio. In 2021 registreerde het meer dan negen miljoen passagiers, een stijging van bijna 29% ten opzichte van 2020. Elke dag zijn er 25.000 gebruikers die één van de zes beschikbare lijnen gebruiken. Toeristen vinden het ook een mooi vervoersmiddel vanwege de uitzichten onderweg, is het een geweldige optie om de TRAM te gebruiken om van het centrum van Alicante naar Benidorm te reizen.

Lijn 1 verbindt Alicante en Benidorm over 43 kilometer, dit is de laatste halte op deze lijn, die langs de hele kust loopt. Daarnaast stopt de route in twee grote steden , El Campello (26 minuten vanaf de eerste halte) en La Vila Joiosa (54 minuten vanaf de eerste halte). Om met de TRAM vanuit Alicante naar Benidorm te gaan, moet je door drie zones heen, wat € 3,75 kost voor een enkele reis en € 6,40 voor een retourticket . Dezelfde prijs wordt toegepast in het geval van reizen naar Terra Mítica.

De reistijd tussen Alicante en Benidorm is ongeveer een uur en tien minuten. Met een frequentie van 30 minuten tussen elke Tram, vertrekt de eerste vanuit Alicante om 05:41 en de laatste om 22:11. Vanuit Benidorm vertrekt de eerste Tram naar Alicante om 06:35 en de laatste om 22:05, met een frequentie en aantal Trams per uur en vice versa.

TRAM lijn 1 verbindt het centrum van Alicante met de buitenwijken van Benidorm, zoals bij Carrefour, Beniarda en het busstation. Voor de prijs en het uitzicht dat je krijgt tijdens de reis, is het gebruik van de TRAM om de dag door te brengen in Benidorm één ​​van de beste opties zonder je zorgen te maken over tijd, parkeren, enz. (Bron: Diario Informacion)

Eén reactie

  1. Hallo een vraagje ,
    Waar neem je de tram in benidorm ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button