Home Wist u dat? Tomatenfeest in Buñol gaat weer beginnen

Tomatenfeest in Buñol gaat weer beginnen

door admin
Het tomatenfeest in Buñol barst op 30 augustus weer lost in de regio Valencia

Het tomatenfeest in Buñol barst deze week weer los. Buñol ligt zo’n 40 kilometer ten westen van de regiohoofdstad Valencia. Op 30 augustus is het weer tijd voor deze tradie. Dit betekent dat enkele tienduizenden mensen massaal naar dit stadje komen om zich te laten bekogelen met tomaten.

Het bijzondere feest, genaamd La Tomatina vindt zijn oorsprong in het midden van de jaren veertig. Er zijn verschillende theorieën over hoe dit vreemde festival tot stand kwam. Het lijkt misschien alsof het allemaal begon als een opstand tegen het establishment in Buñol. Hoe dan ook, het tomatenwerpen werd zo populair dat het tomatengooien is voortgezet en ontwikkeld tot een toeristische attractie.

Toegangsprijs
Bunol is een redelijk rustig stadje ten zuiden van Valencia. Het is niet ongebruikelijk dat 50.000 mensen deelnemen aan de ‘tomatenoorlog’. Jaarlijks maken mensen van over de hele wereld een pelgrimstocht naar Buñol.

Het feest is big business geworden en in 2013 moest de gemeente, die de officiële organisator is, inschrijfgeld in rekening brengen om de deelname enigszins te beperken. Er wordt geschat dat er ca. 150.000 kilo tomaten doorheen gaan op 30 augustus.

Na afloop schoonspoelen
Om de veiligheid te garanderen zijn er ook regels ingevoerd voor de wijze waarop de ‘tomatenoorlog’ moet worden gevoerd: Het is niet toegestaan ​​om met andere voorwerpen dan tomaten te gooien. De tomaten moeten worden geplet voordat ze worden gegooid en wanneer het laatste commando wordt gegeven, wordt het gooien gestopt.

Het evenement duurt een uur. Dan zijn de straten, het plein en alle mensen die meedoen rood van de tomaten. Dan arriveert de brandweer om alles schoon te spuiten Sommigen mensen kiezen ervoor om zich door de brandweer te laten schoonspoelen.

Veel andere plekken
Tijdens La Tomatina is er muziek en ander entertainment, waardoor mensen meerdere dagen in Bunol zijn. Het tomaten gooien is slechts een onderdeel van dit feest. Er zijn soortgelijke festivals in de VS, India en Costa Rica, maar geen enkele trekt zoveel publiek als in Buñol.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?