Toeristentram dat al jaren rondrijdt, is illegaal

Al ruim 10 jaar is het voor iedereen in Benidorm een bekende verschijning; de toeristentram die door Levante, het centrum en La Cala rijdt en zo een toeristische attractie is geworden.

Maar dit is wel zonder officiële toestemming. De gemeente staat een bedrijf toe een toeristenbus te exploiteren met ongeveer 10 dagelijkse routes die rijden van Rincón de Loix naar La Cala, ondanks het feit dat er geen contract, concessie, overeenkomst of gemeentelijke vergunning is om deze activiteit uit te voeren. Dit is dinsdag aan de kaak gesteld in de gemeenteraad en onrechtmatig bevonden.

Om deze reden hebben ze in de gemeente geëist dat het Consistorie van deze bus, die rijdt onder de naam Benidorm Bus Turístico en is ingericht als een tram, onmiddellijk stopt.

Het bedrijf heeft dus geen vergunning, behalve een toestemming om op drie haltes in de stad te mogen stoppen en klanten op te pikken. Afgezien van deze vergunning, waarvoor het Consistorie schikkingen van iets meer dan 6.000 euro per jaar uitgaf, betaalt het bedrijf geen canon of vergoedingen voor deze commerciële activiteiten, in tegenstelling tot het toeristentreintje dat wel mee had gedaan in de openbare aanbesteding van dit soort activiteiten, in ruil voor betaling aan de gemeenteraad van een jaarlijkse canon van 182.000 euro.

Gemeentelijke bronnen hebben verzekerd dat de lokale overheid zich bewust is van het gebrek aan vergunningen waarin deze dienst al vele jaren schuldig is en in afwachting is van een verder besluit. (Bron: Diario Informacion)

Back to top button