Home Toerisme Toeristenbelasting binnenkort afgeschaft in regio Valencia

Toeristenbelasting binnenkort afgeschaft in regio Valencia

door admin
Toeristenbelasting in regio Valencia weer afgeschaft

De nieuwe regering van de regio Valencia wil de wet op de toeristenbelasting wijzigen. Dit betekent dat de belasting binnenkort tot het verleden behoort.

Deze aankondiging kwam op de grote internationale toerismebeurs World Travel Market (WTM) in Londen. De regionale president Carlos Mazon zei daar dat de belasting zal worden afgeschaft.

De toeristenbelasting is ingevoerd door de vorige regering. De achtergrond was de wens om het aantal toeristen te reguleren en inkomsten te genereren, zodat het toerisme duurzamer werd.

“Wij verwelkomen alle toeristen en willen niet dat de regio Valencia haar concurrentievermogen verliest door haar eigen toeristenbelasting te invoeren”, zei de president Carlos Mazon. Hij wordt gesteund door de minister van Toerisme, Nuria Montes, die het plan vrijdag zal presenteren, zodat de verandering vanuit de deelregering zo snel mogelijk kan worden doorgevoerd.

De hoteleigenaren in de regio zijn blij met de afschaffing van de belasting en noemen de toeristenbelasting, die nog niet in alle gemeenten is ingevoerd, “giftig”.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?