Toerisme in Spanje: Elke vier dagen een nieuw hotel

Toerisme in Spanje: Elke vier dagen een nieuw hotel
7 mei 2024

Toerisme blijft groeien in Spanje. Tussen de maand april van dit jaar en 31 december 2025, zullen in Spanje in totaal 260 nieuwe hotels in gebruik worden genomen. De helft wordt gebouwd in Madrid, Málaga, Valencia en de Canarische Eilanden.

Dit betekent dat er in Spanje elke vier dagen een nieuw hotel klaar staat voor gebruik, melden Spaanse media. In totaal kunnen de nieuwe hotels ongeveer 26.000 hotelkamers bieden. Dit staat in schril contrast met alle lokale protesten van Spanjaarden die vinden dat het land al veel te veel buitenlandse toeristen verwelkomt.

Dit jaar breekt het toerisme in alle records

Vorig jaar was Spanje het tweede meest bezochte land ter wereld met 85,3 miljoen toeristen. Dit jaar worden er 100 miljoen verwacht, gebaseerd op de toeristenaantallen in het eerste kwartaal van dit jaar.

De ontwikkeling heeft de wens aangewakkerd om in veel hotels te investeren. Investeerders hebben ontdekt dat de gemiddelde prijzen voor een hotelkamer in Spanje eind vorig jaar voor het eerst boven de 100 euro per nacht zijn uitgekomen. In het eerste kwartaal van dit jaar bedraagt ​​de gemiddelde prijs voor een hotelkamer al 107 euro. Ruim 80 procent van de nieuwe hotels heeft vier sterren en hoger.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

Hotels vrijwel vol met Pasen ondanks slecht weer

Hotels vrijwel vol met Pasen ondanks slecht weer

Het is de zogenaamde “Goede Week” in Spanje. En de hotels zitten