Home Verkeer Toegang tot ziekenhuis Villajoyosa binnenkort eenvoudiger

Toegang tot ziekenhuis Villajoyosa binnenkort eenvoudiger

door admin
Toegang tot ziekenhuis Villajoyosa binnenkort eenvoudiger

Het ministerie van Transport, Mobiliteit en Stedenbouw heeft een aanbesteding uitgeschreven voor 3,46 miljoen euro om de toegang tot het Marina Baixa-ziekenhuis vanaf weg N-332 in Villajoyosa te verbeteren. 

De bijbehorende aankondiging wordt binnenkort gepubliceerd in de Staatscourant (BOE). Het project omvat de aanleg van op- en afritten van en naar het ziekenhuis. Daarnaast komen er aan beide zijden van de N-332 rotondes.

Het project is verenigbaar met de uitbreiding van het gezondheidscentrum, waardoor de gezondheidscapaciteit ongeveer zal verdubbelen en met een toekomstige capaciteitsuitbreiding van de N-332, die reeds het karakter heeft van een tweebaansweg op het aangrenzende deel van de ringweg van Benidorm.

Rechtstreekse verbinding

Met deze nieuwe verbinding, die rechtstreeks toegang geeft tot het gezondheidscentrum, wordt de afstand voor gebruikers komende uit het zuiden met 4,4 km verkleind, wat de bestaande ernstige bereikbaarheidsproblemen op korte termijn oplost. Daarnaast zal het ook de mobiliteit en bereikbaarheid in de regio aanzienlijk verbeteren, aangezien het een nieuwe verbinding op meerdere niveaus creëert tussen de knooppunten van het centrum van Villajoyosa en het zuiden van Benidorm, die meer dan 6 km van elkaar verwijderd zijn.

Het Hospital de La Marina Baixa, het belangrijkste gezondheidscentrum in de regio, bestond al vóór de aanleg van de ringweg Villajoyosa op de N-332, die in 2005 werd ingehuldigd, en ligt ernaast, maar heeft geen directe verbinding. Tegenwoordig kom je bij het ziekenhuis via een weg die aansluit op de oude rijksweg.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?