Home Benidorm Toegang tot natuurparken gesloten voor brandgevaar, ook naar La Cruz

Toegang tot natuurparken gesloten voor brandgevaar, ook naar La Cruz

door admin
Openbare toegang tot natuurparken in de provincie Alicante is beperkt vanwege het risico op bosbranden

De toegang tot natuurparken in de provincie Alicante is beperkt dankzij de droogte en aanvoer van meer warme lucht de komende week. Ook de Sierra Gelada, de weg naar La Cruz is afgesloten.

Er is ook beperkte openbare toegang tot de vuurtoren van l’Albir of en andere delen van de provincie, zoals de Serra de Mariola, Font Roja of El Montgó. De Generalitat verklaart het pre-noodniveau 3 van het speciale plan tegen het risico van bosbranden van de Valenciaanse Gemeenschap. Om deze reden is het sinds afgelopen donderdag en tot en met 15 augustus, verboden tot 16 parken en bosgebieden. Dit vanwege de risico’s die de extreme temperaturen met zich meebrengt.

Vanwege deze buitengewone meteorologische situatie is het verboden om op paden en boswegen te rijden, met elk type voertuig, fiets of te voet, binnen de natuurparken, met uitzondering van het verkeer van voertuigen om van de ene stad naar de andere te gaan. via conventionele wegen, voor beheeracties, bevoorrading, onderhoud, bewaking, toegang tot woningen, boerderijen of dienstvoorzieningen gelegen binnen hetzelfde park.

Zo zijn het natuurpark van Serra Gelada en Serra d’Irta gesloten; Penyagolosa; Woestijn van de Palmen; Tinença de Benifassa; Serra d’Espada; Serra Calderona; Chera-Sot de Chera; Puebla de San Miguel; Turia; Hoces del Cabriel; Serra de Mariola; De Montgo; Prat de Cabanes-Torreblanca; Marjal Pego-Oliva; Het bosgebied van het natuurpark van l’Albufera.

De gemeenteraad van l’Alfàs del Pi, heeft de toegang tot de route naar de l’Albir-vuurtoren afgesloten en doorvoer is verboden op elke weg of pad in het natuurpark Serra Gelada. Als gevolg van deze beperkingen blijft ook de toegang tot de baaien van La Mina en El Metge gesloten.

Ook Benidorm sluit toegang af

In Benidorm kondigde de wethouder van milieu, Mónica Gómez, aan dat na deze situatie, en ook in antwoord op het verzoek van het beheer van het natuurpark, de informatie en het toezicht zullen worden versterkt om te voorkomen dat voertuigen en mensen het gebied binnen gaan zolang deze uitzonderlijke situatie voortduurt. Vooral in de belangrijkste toegang tot het gebied vanuit Benidorm, La Cruz, “dagelijks druk bezocht door voetgangers”. De Lokale Politie heeft een speciaal apparaat opgericht waaraan de landelijke sectie en de luchteenheid deelnemen, die dronevluchten door het hele gebied zullen uitvoeren ter controle.

Naast de beperkingen op de toegang en doorvoer door het natuurpark Serra Gelada, stelt de resolutie van de Generalitat ook in het algemeen de opschorting van bepaalde werkzaamhedenen het gebruik van vuur voor. Daaronder valt ook het opsteken van een sigaret

Verantwoordelijkheid

De burgemeester riep op tot “verantwoordelijkheid” en “respecteer de beperkingen en verboden die door de Generalitat zijn vastgesteld”. Hij voegde eraan toe dat “het brandvrij houden van onze bossen en bosgebieden een collectieve taak is”.

Deze Pre-Noodverklaring is opgesteld met het oog op de voorspelling van de aankomst van warme lucht die een aanzienlijke stijging van de maximum- en minimumtemperaturen zal veroorzaken. En bovendien is alles erg droog door het gebrek aan regen in de afgelopen maanden.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?