Home Politie “Tocomocho” fraude in Benidorm en vijf arrestaties

“Tocomocho” fraude in Benidorm en vijf arrestaties

door admin
Vijf personen gearresteerd in Benidorm voor fraude via "tocomocho"

De nationale politie heeft in Benidorm vijf mensen gearresteerd die zich schuldig hebben gemaakt aan het plegen van fraude via “tocomocho”.

Een oudere dame zou aangifte hebben gedaan omdat ze het slachtoffer zou zijn geworden van oplichting, die zou zijn gepleegd met een variant van de “tocomocho”-methode en waarmee de daders verschillende juwelen en 30.000 euro in contanten zouden hebben verkregen.

Het slachtoffer werd op straat aangesproken en uitgenodigd om in het voertuig van de daders te stappen in de veronderstelling dat ze haar naar huis zouden brengen. In de auto was het slachtoffer er getuige van hoe één van de personen een tas bij zich had met daarin een grote hoeveelheid contant geld.

Terwijl één van de personen zich voordeed als verstandelijk gehandicapt, vertelden de daders dat ze veel geld hadden gewonnen in de loterij. Toen ze haar in deze oplichterstruc hadden laten lopen, brachten ze haar naar haar huis waar één van de daders een pakket met haar uitwisselde dat een groot geldbedrag leek te bevatten en verschillende sieraden en 30.000 euro contant geld.

Onderzoek wees uit dat de daders verbleven op een camping in Benidorm. De arrestanten, drie mannen en twee vrouwen tussen de 27 en 55 jaar oud, verbleven in twee caravans waarin de agenten een grote hoeveelheid sieraden, horloges, 1.790 euro contant geld en de documenten waarmee de arrestanten zich op de camping hadden ingeschreven.

Wat is tocomocho?

De “tocomocho” methode is een manier om geld te verdienen door te beweren dat je een grote som geld hebt gewonnen in een loterij, maar dat je het geld niet kunt opnemen omdat je een vergunning nodig hebt. Je vraagt ​​dan de persoon om geld te lenen om de vergunning te kopen en belooft het geld terug te betalen zodra het gewonnen geld is overgemaakt. De persoon geeft het geld, maar het gewonnen geld wordt natuurlijk nooit overgemaakt. Als je wordt benaderd door iemand die deze methode gebruikt, rapporteer dit dan aan de politie.

Hier zijn enkele tips om jezelf te beschermen tegen de “tocomocho” methode:

Wees niet te gretig om geld te verdienen. Als iemand je een te goed om waar te zijn aanbieding doet, is het waarschijnlijk een oplichterij.

Vraag de persoon om documentatie die hun identiteit en het gewonnen geld bewijst.

Geef nooit geld aan iemand die je niet kent.

Als je wordt benaderd door iemand die deze methode gebruikt, rapporteer dit dan aan de politie.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?