Tieners doodden vrachtwagenchauffeur met putdeksel

Belgische tieners doodden vrachtwagenchauffeur met putdeksel
16 mei 2024

Politieagenten hebben vijf verdachten gevonden die ervan worden verdacht een putdeksel te hebben gegooid waarbij een vrachtwagenchauffeur uit Alicante om het leven kwam.

De bestuurder, die samen met zijn vrouw reed, overleed ter plaatse. Zijn partner bleef ongedeerd nadat zij kort na het tragische incident het stuur wist over te nemen en het voertuig tot stilstand bracht.

Volgens Belgische media zijn de jonge mannen, van wie er twee minderjarig zijn, beschuldigd van moord. Het parket van Namen, dat verantwoordelijk is voor de zaak, is van mening dat er sprake was van ‘voorbedachten rade’.

Belgische tieners doodden vrachtwagenchauffeur met putdeksel

Hangend aan brug

De jongeren hadden ook lachgas gebruikt en het putdeksel aan een touw laten hangen aan een brug, waardoor de chauffeur ter plekke om het leven kwam.

Het Ministerie noemde het opzet, gebaseerd op het feit dat het ruim twintig kilo zware putdeksel aan de brug hing om tegen een voertuig aan te botsen. Dit gebeurde enkele dagen eerder ook al, toen hetzelfde voorwerp een vrachtwagen raakte. Er vielen toen geen gewonden en was er alleen materiële schade aan het voertuig.

Eén van de vermoedelijke daders gaf zichzelf aan bij de politie nadat hij hoorde van de dood van de vrachtwagenchauffeur. De anderen werden gelokaliseerd dankzij de camerabeelden. De vijf vermeende daders met de Belgische nationaliteit zijn gearresteerd en de politie onderzoekt nu hun betrokkenheid bij de gebeurtenissen.

Verslagenheid

Op sociale media stromen reacties binnen van collega’s uit de transportsector, die de dood van de vrachtwagenchauffeur betreuren. Zij hopen dat er maatregelen zullen worden genomen om ervoor te zorgen dat het recht zijn werk zal doen.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio