Terrorisme-verdachte wil tijdens borgtocht naar Benidorm

Terrorisme-verdachte wil tijdens borgtocht naar Benidorm
11 april 2024

Een man die beschuldigd wordt van terrorisme die verband houden met een groot datalek bij de Britse politie, mag niet op vakantie naar Benidorm van de rechter.

Een rechter wees de suggestie af dat Christopher O’Kane (51) om mensenrechtenredenen een week met zijn gezin in Benidorm zou mogen doorbrengen.

O’Kane, uit Main Street in Feeny, County Londonderry, is momenteel op borgtocht vrij. Hij is beschuldigd van het bezit van twee mobiele telefoons voor gebruik bij terrorisme en het bezitten van documenten die waarschijnlijk nuttig kunnen zijn voor terroristen. Het gaat om een namenlijst. O’Kane werd op 18 augustus gearresteerd na een huiszoeking.

In augustus vorig jaar werd per ongeluk persoonlijke informatie over 9500 dienende PSNI-officieren en burgerpersoneel gepubliceerd als reactie op een verzoek om vrijheid van informatie. De vrijgegeven details omvatten de achternamen van elke werknemer, hun rang en afdeling. Woonadressen zijn niet bekendgemaakt.

Herinneringen maken met gezin

O’Kane werd beschreven als een “computernerd”, waarbij advocaten beweerden dat hij ten onrechte een verdachte was geworden vanwege zijn Ierse republikeinse banden. Hij kreeg borgtocht onder strikte voorwaarden, waaronder het verbod op toegang tot internet en het naleven van een avondklok. Hij vroeg echter om versoepeling van de borgtochtvoorwaarden, zodat hij op vakantie kon gaan met zijn gezin.

Zijn advocaat haalde artikel 8 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens erbij. O’Kane wil samen met zijn partner “herinneringen maken” met zijn kleinkinderen. De rechter zei dat hij er niet van overtuigd was, dat de verdiensten van de vakantie groter waren dan de risico’s die O’Kane met zich meebrengt.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio