Nieuws uit Benidorm

Tankstation uit 1969 maakt plaats voor gebouw van 21 verdiepingen

De gemeente Benidorm is vrijdag begonnen met het proces om het project mogelijk te maken dat voorstelt om het tankstation aan de Avenida Villajoyosa te ontmantelen en er een gebouw met 40 woningen te bouwen.

Het project, gepromoot door het bedrijf dat het tankstation beheert, is van plan om het perceel om te zetten in residentieel gebruik door middel van een Interior Reform Plan (PRI), waarin een vergoeding wordt vastgesteld die aan de gemeente moet worden betaald. Het dossier moet nu openbaar worden gemaakt en later volledig worden goedgekeurd .

De grondeigenaar staat ook grond af aan de gemeente voor groenvoorziening en trottoirs. Ook zou het de aanleg van een rotonde kunnen omvatten om de mobiliteit in dit gebied van La Cala te verbeteren, door de toegang tot Calle Secretario Juan BaldovĂ­ en Calle Denia te vergemakkelijken.

Deze laatste straat, waar urbanisaties zoals Entrenaranjos zich bevinden, kunnen dan een directere toegang krijgen richting het stadscentrum.

De vrijwillige verdwijning van dit tankstation, dat sinds 1969 operationeel is, zal een verbetering opleveren voor voetgangers door het creëren van trottoirs in een gedeelte dat er momenteel niet is. Volgens het voorlopige plan, is het voorgestelde gebouw een gebouw van 21 verdiepingen hoog, in lijn met de woonconstructies aan de Avenida Villajoyosa waar momenteel een toren wordt gebouwd van 36 verdiepingen hoog.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button