Home Overig Nieuws Tankstation dat plaats moest maken voor nieuwbouw is toch weer terug

Tankstation dat plaats moest maken voor nieuwbouw is toch weer terug

door admin
Galp tankstation moest plaats maken voor nieuwbouw

Benidorm staat bekend om de vele gebouwen die onuitputtelijk uit de grond worden gestampt. Iconische gebouwtjes of in dit geval een tankstation moeten er dan voor plaatsmaken.

Aan de Avenida Villajoyosa, bijna op de grens met Finestrat, moest een tankstation dat al in bedrijf was sinds 1969, plaatsmaken voor nieuwbouw. Daar presenteerde de promotor een Hervormingsplan (PRI) om het tankstation om te bouwen tot een blok van 40 appartementen.

In januari 2022 onderzocht het gemeentebestuur de haalbaarheid van het project, dat bestond uit het ontmantelen van het toen bestaande Galp tankstation. Destijds wilde zij het perceel ombouwen tot woongebied, waarmee een compensatie voor de gemeente zou worden ingesteld.

Het project was zo ver gevorderd dat het in de milieu fase werd goedgekeurd, maar niet in de stedelijke fase. Op deze manier werd verwacht dat het bedrijf de Consistorie 445,41 vierkante meter zou geven. Het doel was om het toe te wijzen aan trottoirs en groengebieden in de Avenida Villajoyosa en Calle Denia. Ook de mogelijkheid om een ​​rotonde te maken werd overwogen om de mobiliteit in dit gebied van La Cala te verbeteren.

Maanden later liet het bedrijf echter de geplande planning varen en hebben ze het tankstation heropend. Maar in plaats van een Galp zoals het was totdat de procedures begonnen, is er deze zomer een BP geïnstalleerd en geopend.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?