Home Benidorm Toeristen wordt gevraagd om zuinig te zijn met water

Toeristen wordt gevraagd om zuinig te zijn met water

door admin
Zuinig met water deze zomer in Benidorm

De watersituatie in Spanje is en blijft op veel plaatsen precair, waardoor de op toeristen gerichte campagne wordt voortgezet. Iedereen die Spanje bezoekt, wordt gevraagd op te letten en water te besparen.

Ondanks de voorspelde regen voor de komende dagen zal worden voorspeld, zijn er brieven uitgegaan van de regionale leiders in een aantal autonome gemeenschappen, waaronder in Catalonië. De slogan die in de campagne wordt gebruikt, is “Zorg voor de herinneringen, neem het water niet mee”.

Tot nu toe zijn er in het eerste kwartaal van dit jaar 13,7 miljoen toeristen in Spanje geweest. En vele miljoenen komen daar tijdens de zomer bij. Het zal de situatie met betrekking tot droogte belasten. De toeristenindustrie zelf maakt zich zorgen en vreest dat er waterbesparende maatregelen moeten worden genomen.

Zondagmiddag regende het op veel plaatsen in Spanje, maar die buien waren niet genoeg om het probleem te verhelpen. In de regio Alicante is de droogte ook zorgelijk en de lokale overheid sprak al eerder over de mogelijkheid dat er maatregelen kunnen worden afgeroepen om water te besparen.

We hebben constant regen nodig gedurende lange perioden om de vulstand van de stuwmeren te helpen op peil te houden, zegt Santiago Segala, hoofd van een meteorologische dienst in Catalonië.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?