Home Toerisme Hosbec wil woningen voor toeristen in woongebouwen verbieden

Hosbec wil woningen voor toeristen in woongebouwen verbieden

door admin
Hosbec wil woningen voor toeristen in woongebouwen verbieden

Hosbec wil woningen voor toeristen in gebouwen voor residentieel gebruik, verbieden. Het hotelmanagement heeft een verbod op residentiële huisvesting voor toeristisch gebruik voorgesteld, aangezien deze “maatschappelijke problemen van samenleven en toerismefobie” creëren.

Het gaat om appartementen die bedoeld zijn als woning, maar worden verhuurd aan toeristen, bijvoorbeeld via het platform AirBNB. De hotel-organisatie heeft erop gewezen dat toeristenappartementen in woongebouwen “maatschappelijke problemen van samenleven en een vreselijke toerismefobie” veroorzaken. “Het raakt ons enorm, het is zeer zorgwekkende oneerlijke concurrentie”, aldus hun woordvoerder.

In belang van hotelsector

Een gebouw voor normale bewoning heeft een bepaald soort vergunning en ook bepaalde capaciteiten. Een bestemmingsplan voor bewoning en geen toerisme dus. In een gebouw dat speciaal bedoeld is als vakantiecomplex zijn andere faciliteiten en de vergunning is anders. Bovendien geeft het oneerlijke concurrentie met de hotel sector. Bovendien hebben hotelinrichtingen verschillende regels waaraan ze moeten voldoen, met de bijbehorende kosten., Wat betekent dat ze “veiligheid en kwaliteit” bieden. Huisvesting voor toeristisch gebruik in normale gebouwen voldoet hier niet aan. Het hoofd van APTURCV, Miguel Ángel Sotillos, bekritiseerde op zijn beurt Hosbec in een verklaring omdat hij “het belang van de hotelsector verwart met het algemene belang van alle toerisme- en vrijetijdsbedrijven”. In die zin heeft hij erop gewezen dat hotels “niet langer de meerderheid vormen in het accommodatie aanbod, dus vakantieverhuur bedreigt niet, maar garandeert eerder het behoud van meer dan de helft van de toerisme- en vrijetijdssector in Spanje”. Evenzo heeft hij Hosbec gevraagd te stoppen met het aanwakkeren van het debat over toerismefobie en de regulering van legale toeristenhuisvesting te steunen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?