Home Overig Nieuws Supermarktketens steken BTW verlaging in eigen zak

Supermarktketens steken BTW verlaging in eigen zak

door admin
Vier op de tien producten die basisgoederen mogen worden genoemd, zijn in juni in prijs gestegen

Consumentenbond FACUA is woedend op de Spaanse supermarktketens. De vereniging heeft onthuld dat de ketens zelf de BTW verlaging opstrijken, waardoor de goederen voor de klanten toch niet goedkoper zijn geworden.

Vier op de tien producten die basisgoederen worden genoemd, zijn in juni in prijs gestegen. In april en mei was de situatie precies hetzelfde, blijkt uit het onderzoek van FACUA. De gecontroleerde ketens zijn Aldi, Alcampo, Carrefour, Dia, Eroski, Lidl, Hipercor en Mercadona.

Er zijn 999 producten onderzocht en 447 daarvan zijn in prijs gestegen in vergelijking met 30 december, toen de btw-verlaging werd ingevoerd. De prijzen zijn duidelijk het meest gestegen bij Aldi en Carrefour.

De prijzen zijn het meest gestegen voor groenten en fruit, zonnebloemolie, maar ook voor melk en andere zuivelproducten. De btw-verlaging heeft dus weinig effect gehad op de koopkracht van de Spaanse consument.

FACUA gaat mogelijk een klacht indienen bij de Nationale Mededingingsautoriteit CNMC.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?