Horeca

Studenten met downsyndroom beginnen aan horeca opleiding in Benidorm

De regionale secretaris voor Toerisme, Francesc Colomer, heeft de studenten bezocht die zijn begonnen aan de cursus “basiskeuken en Basiskoken” in het Tourist Centers Network (CdT) Benidorm.

post-image-2 Het project wordt gepromoot door de Asindown Foundation, via haar Inclusion Support Centre, en heeft de medewerking van Turisme Comunitat Valenciana, via haar Tourist Centers Network (CdT). Deze cursus is ook al gehouden in de CdT’s van Valencia en Castelló en afgelopen maandag begon hij in de CdT-faciliteiten van Benidorm met twee specialiteiten: basiskeuken en roomservice.

Het doel van deze 459 uur durende cursus, die tot 16 december in Benidorm zal plaatsvinden, is om de groep studenten de nodige tools aan te reiken voor hun tewerkstelling in de horeca. Op deze manier wordt het recht op inclusief onderwijs gegarandeerd voor mensen met het syndroom van Down en een verstandelijke beperking, door middelen te genereren die zijn aangepast aan hun capaciteiten om deel uit te maken van een actieve samenleving. (Bron: Asindown.org)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button