Costa BlancaGezondheid

Strengere nieuwe maatregelen gaan dit weekend in

De voorzitter van de Generalitat, Ximo Puig, heeft vanmiddag in een persconferentie “krachtige” maatregelen aangekondigd die dit weekend in de Valenciaanse Gemeenschap gaan gelden om de opleving van infecties tegen te gaan.

Ximo Puig, heeft de sluiting van het nachtleven om 00.30 uur aangekondigd, een vervroeging van een half uur van de huidige sluitingstijden van het uitgaansleven en de vermindering van de capaciteit van massale evenementen om de opleving van nieuwe gevallen in de Valenciaanse Gemeenschap een halt toe te roepen. Deze maatregelen gaan van vrijdag tot en met zaterdag om middernacht in, duren tot 25 juli en zijn het gevolg op de “explosie van infecties” onder jongeren, waar de incidentie in tien dagen is verdrievoudigd in de leeftijdsgroep van 20 tot 29 jaar. Verwachting is ook dat het aantal ziekenhuisopnames zal toenemen.

Bovendien zal de Consell het Superior Court of Justice (TSJ) van de Valenciaanse Gemeenschap vragen om een ​​selectieve en beperkte avondklok tussen 1:00 en 6:00 voor de gemeenten met het hoogste risico. Op dit moment zouden er ongeveer 40 plaatsen in de autonomie zijn. Een andere maatregel die de Hoge Raad gaat vragen, is het beperken van sociale bijeenkomsten tot maximaal tien personen op straat en in woningen.

De 14-daagse incidentie neemt ook toe in Marina Baja, momenteel 118 gevallen per 100.000 inwoners, op 30 juni was het 95. Hieronder volgen de actuele incidentiecijfers per plaats.

plaatsIncidentie 4 juliIncidentie 30 juniIncidentie 27 juni
Altea1157535
La Nucia16510561
L’Alfàs del Pi1259560
Benidorm11910175
Villajoyosa1149782

De controle op alcohol op straat zal ook worden versterkt, met meer politietoezicht en een wijziging in de regelgeving om ze als ernstige overtredingen te beschouwen en de verkoopuren van alcohol te vervroegen tot 20.00 uur.


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button