Nieuws uit Benidorm

strengere mondkapjesplicht zorgt voor stress bij hotelsector

Zodra je een stap buiten de deur doet, moet men in Spanje een mondkapje dragen. Vrijwel altijd, behalve bij buitensporten waarbij de anderhalve meter aangehouden kan worden. Deze nieuwe, strengere mondkapjesplicht zorgt voor stress en angst bij de hotelsector.

Een maatregel die sinds gisteren van kracht is en die volgens Nuria Montes, algemeen secretaris van de hotelmanagementvereniging Hosbec en zorgt voor veel stress en angst bij hotels en toerisme in het algemeen. Gisteren bleek al dat Britten op de luchthaven van Alicante direct werden teruggestuurd omdat ze geen TIE-formulier hadden, die aantoont dat men woonachtig is in Spanje. Nu komt daar een mondkapjesplicht bij die grote gevolgen kan hebben. Je moet namelijk vrijwel altijd, buiten een mondkapje dragen. Dus ook op het strand! En dat, terwijl de vakantieperiode net gaat beginnen en dit paasweekend al als verloren kan worden beschouwd.

Wethouder, Ana Barceló, heeft de regering gisteren laten weten dat de Generalitat zich verzet tegen de verplichting van het mondmasker op de stranden. Hotels hebben gezien hoe het opleggen van het gebruik van maskers, negatieve gevolgen heeft voor boekingen. Zal dan nu ook deze zomer in de prullenmand verdwijnen?

Dit weekend zal Benidorm Nieuws een documentaire van de Spaanse omroep TVE online zetten waarin de kaalslag van Benidorm aan het licht komt. Op dit moment zijn we die aan het ondertitelen.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button