Nieuws uit Benidorm

Strandreserveringen ook dit jaar op Levante strand

Ook dit jaar is een reservering noodzakelijk om een plekje op het strand te kunnen bemachtigen. Dit systeem was vorig jaar uitgerold en na aanvankelijk wat opstartproblemen, voldeed het aan de verwachtingen. Mede ook vanwege het massaal annuleren van vakanties. Iets wat nu waarschijnlijk een grotere rol zal spelen, nu Spanje straks langzamerhand weer open gaat en vanwege de vaccinaties meer toeristen kunnen gaan reizen.

post-image-1Planning voor maart en april

Zo werd woensdag aangekondigd door de lokale overheid en in een vergadering aanstaande vrijdag zal men dan stemmen over het voorstel van burgemeester Toni Pérez, zodat deze reserveringen al in de maanden maart en april kunnen starten. Het zijn de plannen van project ‘Benidorm Beach Safety’ en garanderen voldoende capaciteit, fysieke afstand en veiligheid, evenals het plezier voor alle gebruikers. Iets dat afgelopen jaar naar aanvankelijke kritiek, ook waardering kreeg. Het voorstel loopt van 1 maart tot 30 april.
De onderverdeling van de zandpercelen, met ruimtes van 16 vierkante meter (4×4 meter) om fysieke afstand te kunnen bewaren naar anderen, blijft hetzelfde als vorig jaar. Tevens is er de aanwezigheid van bewakings- en reddingsdienst bestaande uit maximaal 19 medewerkers, inclusief boot en een ambulance; evenals een team voor het toezicht op het spoelen van voeten aan het begin van het strand. Zij houden zelf ook de boel schoon. Deze schoonmaakservice zal naar verwachting toenemen tijdens de periodes met de grootste toestroom van gebruikers op de stranden, zoals de paasvakantie.

Geen verhuur van ligbedden en parasols

Ook werd afgesproken dat de concessiehouder voor de verhuur van ligbedden en parasols, RA Benidorm,, hun diensten tijdelijk zou stopzetten vanwege het gebrek aan gebruikers en de geringe opbrengsten niet rendabel zijn. De gemeente zal geen vergoeding betalen aan het concessiebedrijf die normaal gesproken borg staat voor het beheer van de stranden.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button