Nieuws uit Benidorm

Stranden zijn nog steeds de belangrijkste attractie van Benidorm

De bezoeker van Benidorm komt regelmatig terug! Deze gegevens zijn nogmaals bevestigd in de Zomerbarometer 2021 waar 75,3% herhaalde bezoeken van mensen in voorkomen. Trouw aan de bestemming is één van de sterke punten van Benidorm die een stevig en sneller herstel laat zien qua toerisme. Degenen die de bestemming voor het eerst bezochten vertegenwoordigen 24,7%; Dit cijfer biedt kans om nieuwe mensen aan zich te binden.


De resultaten van de enquête tonen de grote algemene interesse in Benidorm vanwege de kwaliteit van de diensten en infrastructuur de naleving van sanitaire maatregelen door alle betrokken hotels, restaurants, winkels, enz., waarbij dit resultaat als cruciaal wordt beschouwd.
De perceptie van veiligheid die in dit rapport wordt weergegeven, getuigt van een uitstekend vertrouwen, wat consistent is met de maandelijkse monitoringindicator met de Mabrian Intelligence-tool, die in deze periode is gestegen tot 94,4.


Genieten van de zon en het strand is wederom de belangrijkste optie in de keuze van Benidorm met 45,4%. lekker uitrusten (26%) is de tweede optie, die in de maanden september en oktober rond de 40% lag.  De Barometer benadrukt dat het nationale toerisme goed was voor 80,04% van de toeristen die Benidorm deze zomer ontving. De internationale markt rapporteerde de resterende 19,96% en opnieuw droeg het Verenigd Koninkrijk het meest significante percentage bij, hoewel dit dit jaar op 7,3% bleef vanwege mobiliteitsbeperkingen en de toepassing van het zogenaamde “Britse verkeerslicht-principe”. 

Duitsland en Nederland droegen respectievelijk 1,2 en 0,84% bij. Het Franse toerisme lag op het niveau van het Tsjechische, beide met 0,24%, onder het Italiaanse, dat op 0,36% stond. De Gemeenschap van Madrid was met 30’58% de belangrijkste bron van nationale toeristen, samen met de provincie Toledo (7,20%), die de omliggende en aangrenzende ring -Alicante (7,95%), Valencia (7,20 %), Albacete (4,50%) en Murcia (2,55%) – samen met traditionele emittenten zoals Valladolid en Navarra, beide tegen 2,85%.

In de stad heeft de toerist zich gericht op de gebieden Levante (29,3%) en Rincón de Loix (39%) met veel beschikbare hotels. Een element dat een aandeel krijgt in de barometer, is genieten van het zwembad of de verschillende themaparken die Benidorm heeft. Samen met de lokale gastronomie wordt het aangegeven met meer dan 40% van de opties, boven de mogelijkheid om te winkelen in de stad, het nachtleven en de mogelijkheid om de steden in de buurt van Benidorm te bezoeken.


Deze barometer heeft ook de gemiddelde uitgaven per verblijf in kaart gebracht en bepaald op € 1.155,7 en de gemiddelde uitgaven per persoon per dag van € 74,50. De komst van buitenlandse toeristen heeft deze stijging kunnen verklaren, evenals de verandering in het type bezoeker, de oudere toerist. 

De stranden van Benidorm
De stranden zijn de belangrijkste attractie van Benidorm. De studie onderscheidt zich als een prioritaire reden om van de zon en het strand te genieten, maar de stranden zijn de onbetwiste hoofdrolspelers: 89,8% van de ondervraagden benadrukt dat ze van sommige stranden hebben genoten. De stranden van Poniente en Levante concentreren het hoogste gebruik (respectievelijk 78,3% en 33,1%). En hoewel het waar is dat het Mal Pas-strand en de Tío Ximo-baai een afname van het aantal gebruikers registreren in vergelijking met vorig jaar, is de waardering van hun elementen en diensten zeer positief en hebben netheid, veiligheid en service de hoogste scores.


De Benidorm Toeristenbarometer werd gecreëerd op initiatief van de Pedro Zaragoza Orts leerstoel voor toerismestudies en het “LIKEERT” toegepast sociaal onderzoeksinstituut, om Benidorm te voorzien van een permanent hulpmiddel voor het verzamelen van gegevens door middel van indicatoren die het mogelijk maken de sociale realiteit te meten.
Het belangrijkste doel is het meten van de publieke opinie van toeristen, inwoners, zakenmensen en gasten. De verzamelde informatie is subjectief van aard. De standaardindicatoren maken het mogelijk om de perceptie van degenen die van Benidorm genieten te evalueren en de staat van de publieke opinie te meten met betrekking tot de infrastructuur en diensten die de toeristische bestemmingsstad ter beschikking stelt.

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button