Stierenvechten nu echt op z’n retour

Volgens de Spaanse krant El Pais was het stierenvecht-festival in Bilbao qua publiek een mislukking. Dat slechte nieuws, was goed nieuws voor dierenliefhebbers en tegenstanders van het stierenvechten.

Vier dagen lang werden in Bilbao stierengevechten gehouden. De arena was amper halfvol tijdens de vier dagen dat het festival duurde.

Tegenstanders van het stierenvechten schrijven op sociale media dat dit het bewijs was dat mensen de sport de rug toekeren en dat de tijd van het stierenvechten in Spanje voorbij is. Sinds 2017 heeft de arena van Bilbao een tekort van een half miljoen euro opgebouwd. Het is dan ook slechts een kwestie van tijd voordat de deuren toch dicht gaan.

In augustus kwamen zeven mensen om het leven bij verschillende stierenrennen in de regio Valencia. De stierenrennen staan ​​ook ter discussie en worden onder de loep genomen. Verschillende gemeenten willen nu de traditionele stierenrennen verbieden. Deze “sport” waarbij mensen door smalle straatjes rennen met een stier achter zich aan, zijn velen al jaren een doorn in het oog.

Ook de arena in Benidorm had al eerder de conclusie getrokken dat stierenvechten niet meer van deze tijd is en dat toeristen het doorgaans massaal afkeuren. Deze arena is momenteel onderworpen aan een grondige renovatie waar straks cultuur en muziek de belangrijkste rol zal vervullen en voor stieren is er geen plaats meer.

Back to top button