Gezondheid

Speciale prikactie voor buitenlandse niet-gevaccineerden in Benidorm

Niet-gevaccineerde mensen en een hoog percentage aan buitenlanders. Dat is de situatie die tegenwoordig wordt ervaren op de intensive care-afdelingen in de Costa Blanca, vooral in de omgeving van Benidorm. Het Marina Baixa-ziekenhuis is het ziekenhuis met de hoogste aantal covid-patiënten.

Spanje is één van de landen met de hoogste vaccinatiegraad. Om deze reden heeft het ministerie van Volksgezondheid voorgesteld om buitenlandse mensen te benaderen die in Benidorm verblijven en die niet zijn ingeënt. Daarom stuurt het ministerie vanaf dinsdag 16 november van 11.00 tot 17.00 uur een mobiel vaccinatieteam naar de buitenlandse toeristendienst van Benidorm, in de Rincón de Loix. Dit vaccinatiepunt blijft open zolang daar behoefte aan is.

Maar ook met de viering van de Major Patron Festiviteiten van 13 tot 17 november, zal een vaccinatiepunt worden geïnstalleerd in het Museu L’Hort de Colón, gelegen aan de Calle Tomàs Ortuño. Het opent zijn deuren op woensdag 10 november en zal elke dag operationeel zijn tot maandag 15 november van 11.00 tot 17.00 uur. In de rest van de ziekenhuizen in de provincie is de situatie veel rustiger. Het Algemeen Ziekenhuis van Alicante is het tweede met de meeste ziekenhuisopnames op de Intensive Care.

Onder buitenlanders die besmet zijn en niet gevaccineerd, zijn er behalve toeristen, ook mensen die in de provincie wonen en uit landen als Marokko, Roemenië of Rusland komen.

272 gevallen per 100.000 inwoners in Benidorm

De situatie in Benidorm is nog steeds ernstig, al is er sinds 28 oktober een lichte daling. Toen waren er 305 gevallen per 100.000. (Bron: Diario Informacion)


plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button