Gezondheid

Spanje zal geen tests of quarantaines vragen aan degenen die een digitaal groencertificaat hebben

Spanje vraagt ​​geen PCR-test of quarantaine aan toeristen die aankomen met het digitale groencertificaat dat de EU aan het voorbereiden is en dat medio juni, aan het begin van het zomerseizoen, klaar zal moeten zijn. 

Dat maakte Alfredo González, secretaris-generaal voor Digitale Gezondheid, Informatie en Innovatie van het National Health System, donderdag bekend. Dit document, in QR-code, kan worden verkregen door mensen die de ziekte hebben gehad, die zijn gevaccineerd of die een recente negatieve test hebben ondergaan.

In theorie zal dit door de EU opgestelde document dienen om gevaccineerden vrij te stellen van het ondergaan van diagnostische tests of het passeren van quarantaines. Toch bepaalt elk land de criteria voor toegang tot zijn grenzen. Spanje, net als andere toeristische landen zoals Griekenland, besluit daarom om deze vereisten voor degenen die dit certificaat tonen, te schrappen.

Hierdoor kan het toerisme deze zomer opengaan en kunnen meer mensen op een veiligere manier in Spanje aankomen, zei González, die verwachtte dat het certificaat “de hele maand juni” in Spanje en de Europese Unie operationeel zal zijn. Hij heeft ook gewaarschuwd dat het de mobiliteit van degenen die het certificaat niet hebben niet zal verhinderen, aangezien het geen paspoort is en ook niet als zodanig fungeert. Men zal dan wel een negatieve PCR moeten kunnen tonen. (Bron: El Mundo)

Eén reactie

  1. Beste,
    Blijft het wel verplicht om een mondkapje te dragen als je een groen certificaat hebt.?

    Vriendelijke groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button