Costa Blanca

Spanje keert in 2023 terug naar 80 miljoen buitenlandse toeristen

Het jaar 2021 wordt het jaar van de “reactivering” van het internationale toerisme. Het jaar 2022 dat van de “consolidatie” en 2023 wordt het jaar van “herstel”. buitenlandse toeristen komen dan weer massaal naar Spanje, volgens de voorspelling van de regering van Pedro Sánchez.

In 2019, het jaar voorafgaand aan het uitbreken van de gezondheidscrisis, bereikte Spanje het historische hoge cijfer van 83,5 miljoen internationale toeristen, waarmee het record van 82,8 miljoen uit 2018 werd overtroffen. In 2020 was de pandemie een klap van grote omvang. Spanje sloot het jaar af met slechts 18,9 miljoen reizigers uit het buitenland, en aantal die terug deed denken aan de crisis in de jaren 90 toen Spanje ook last had van teruglopend toerisme. In een interview met Fernando Valmaseda voor het programma Travelling Looks heeft staatssecretaris voor Toerisme, Fernando Valdés, voorspeld dat in 2023 we de cijfers van 2019 zullen evenaren.

46% van de boekingen bij luchtvaartmaatschappijen zijn voor Spanje, gevolgd door Griekenland met 16%. Volgens de European Travel Commission (ETC) is Spanje de eerste bestemming die bij menig vakantieganger bovenaan het lijstje staat.

Een van de doelstellingen van het kabinet is het verminderen van de afhankelijkheid van zon en strandtoerisme. Valdés zet zich dus in voor seizoen aanpassingen met het argument dat 65% van ons aanbod geconcentreerd is in 4 maanden. Dat is een zwakte die moeilijk te beheren is. (Bron: Preferente)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button