Spanje gaat gebukt onder tekort aan…ijsblokjes

De horeca heeft moeite om voldoende ijsblokjes voor ijskoffie, Sangria en frisdranken te krijgen, omdat er in de hitte zoveel ijsblokjes verloren gaan dat fabrikanten moeite hebben om voldoende ijs te krijgen.

Tijdens deze hittegolven worden meer van zowel alcoholische als niet-alcoholische dranken gedronken. De sangria-kannen moeten worden gevuld met ijs, evenals de colaglazen en Café con hielo. De producenten en distributeurs van ijsblokjes kunnen moeilijk aan de vraag voldoen.

Dit jaar vindt 70 procent van de ijsverkoop in Spanje plaats tijdens de vier zomermaanden. Ondanks het koudste voorjaar sinds 1950 , zijn de voorraden nu na 3 hittegolven, bijna leeg. In Asturië is de situatie het meest penibel. Restaurants en hotels vrezen dat ze zuiniger zullen moeten zijn met het gebruik van ijsblokjes.

Het feit dat sommige producenten hun capaciteit hebben verminderd vanwege de hoge elektriciteitsprijzen, draagt ​​bij aan het feit dat de markt erg gespannen is. Procubitos, de grootste producent van ijsblokjes op de Spaanse en Portugese markt, laat Spaanse kranten weten dat de situatie in april al slecht begon te worden.

De vraag naar voedselveiligheid neemt met de dag toe. Consumenten en autoriteiten eisen steeds vaker dat het voedsel dat we eten een hoge kwaliteit en veiligheid biedt. Uiteraard moet ook het ijsblokje aan de maximale hygiënische regels voldoen. De dranken moeten hij originele smaak behouden en niet worden beïnvloed door de smaak van bijvoorbeeld chloor.

“Voor een keer wensen we regen, zodat er minder vraag is”, zegt de directeur van Procubitos, Antonio Serrano, gekscherend. Spanje verbruikt twee keer zoveel ijsblokjes als elk ander Europees land. Spanje staat bekend om zijn eigen “ijsblokjescultuur”. (Bron: Procubitos)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button