Home Overig Nieuws Spanje aan top met klachten en reclamaties

Spanje aan top met klachten en reclamaties

door admin
Spanje staat bovenaan de klachtenlijst

Spanje ervaart de meeste klachten en reclamaties binnen de EU. In 2022 ontving Spanje in totaal 6.682.587 verschillende klachten van consumenten over de hele wereld. Dat is een stijging van 6,5 procent ten opzichte van vorig jaar.

Een van de belangrijkste redenen waarom Spanje bovenaan de lijst van klachten van consumenten staat, is dat het land een extra groot aantal toeristen ontvangt in vergelijking met andere landen. Eenmaal thuis klagen mensen over vluchten, hotels of andere zaken die met de reis te maken hebben.

Het Spaanse Ministerie van Consumentenzaken heeft een nieuwe online mailbox geopend voor klachten. Hier wordt steeds meer gebruik van gemaakt. Het adres is www.consumo.sede.gob.es. De EU heeft ook een aparte afdeling voor klachten opgericht. 12.000 consumenten maakten van deze mogelijkheid gebruik.

Bedrijven die de wet overtreden, kunnen bij herhaling een boete van enkele duizenden euro’s krijgen. 56 procent van de klachten voor Spanje eindigde in het voordeel van de klager. De consumenten kregen in totaal ruim een ​​miljoen euro terug. In twee op de drie gevallen ging het om transport, en dan vooral om vluchten. Het loont dus om te klagen als je ontevreden bent. (Bron: El Correo)

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?