Costa Blanca

Spanjaard runt een crematorium voor huisdieren aan de Costa Blanca

Ferrando runt een dierencrematorium aan de Costa Blanca in de industriezone van Polop. Eigenaren van honden, katten en andere dieren kunnen nu een waardig en liefdevol afscheid nemen.

Het begraven van dieren op privĂ©-eigendom is in Spanje verboden, alleen de dierenarts kan dat. “Mijn grootste zorg in deze moeilijke situatie na het overlijden van een huisdier is dat zowel de dieren als hun eigenaren met respect worden behandeld”, zegt Ferrando. Dit omvat een rouwkamer in het crematorium aan de Costa Blanca, waar de familie afscheid kan nemen, als ze dat willen. â€śVerdriet uit zich bij iedereen anders. Sommigen kunnen de aanblik van het dode dier niet verdragen, anderen willen er zo lang mogelijk bij zijn”, zegt Ferrando. Er gaan minstens vier uur voorbij voordat de crematie van een huisdier is voltooid. â€śVelen denken dat verbranden een proces van enkele minuten is. Maar net totdat de oven de gewenste temperatuur tot 1200 graden heeft bereikt, duurt het drie kwartier.

Overigens hecht de Spanjaard er met haar crematorium veel belang aan het milieu van de Costa Blanca niet te vervuilen: “De crematie is volledig ecologisch. Daarom zijn er geen dekens, knuffels en dergelijke toegestaan ​​- alleen bloemen zijn toegestaan”.

De prijs van een crematie is afhankelijk van het gewicht van het dier, een kat is rond de 100 euro. Denk hierbij aan de urn van keramiek of hout. “Mijn doel is niet om mezelf te verrijken met dit bedrijf, maar om iedereen in staat te stellen zijn overleden huisdier mee naar huis te nemen”, zegt Ferrando. Maar ze merkt ook de stijging van de prijzen in Spanje.

De hoge elektriciteitskosten en de brandstof voor het busje dat Ferrando gebruikt om honden en katten op te halen bij de dierenartsenpraktijk of bij klanten thuis. Zelf houdt zij zich al jaren bezig met dierenwelzijn en neemt honden en katten op als pleeggezin. “De zieke of bejaarde dieren die bij mij terechtkomen, blijven meestal jaren, of voor altijd. Ze zijn familie tot ze sterven’. Het feit dat huisdieren wezens met gevoel en volwaardige leden van het gezin zijn, is nu ook in Spanje wettelijk vastgelegd. De meeste klanten van het crematorium nemen de as mee naar huis. Maar cremeren van meerdere dieren tegelijk is ook mogelijk als iemand de urn niet mee wil nemen. (Bron: Costa Nachrichten)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button