Gezondheid

Spaanse wetenschappers ontwikkelen tweede generatie Covid-19 vaccins

Terwijl landen druk zijn met de boosterprik, werken wetenschappers aan de tweede generatie vaccins tegen Covid -19 die ook zouden kunnen beschermen tegen infectie, wat zou voorkomen dat gevaccineerde mensen het virus blijven verspreiden zoals nu het geval is. 

Eén van deze nieuw te ontwikkelen vaccins is het vaccin dat is ontwikkeld op het CSIC door viroloog Luis Enjuanes, die vrijdag deelnam aan het Eerste Internationale Symposium over Immunologie en Gezondheid (A-Wish), georganiseerd door de Universiteit van Alicante en de Spaanse Vereniging voor Immunologie.

Volgens Enjuanes zou zijn vaccin over een jaar klaar kunnen zijn. Eén van de belangrijkste nieuwigheden van dit vaccin is de manier van toediening, door de neus met behulp van een aerosol of spray die aanvankelijk effectiever is dan de huidige intramusculaire vaccins. “Het coronavirus is een respiratoir virus dat via de neus binnenkomt en daarom is het noodzakelijk om de slijmvliezen van de luchtwegen te beschermen en de manier om dit te doen is op dié plek, door het antigeen op de slijmvliezen zelf aan te brengen”, legt Enjuanes uit.

Hoewel het op het eerste gezicht lijkt dat deze vaccins effectiever zijn, verloopt het proces om ze te ontwikkelen langzamer omdat er meer veiligheidscontroles nodig zijn. Regelgevende instanties doen zeer voorzichtig onderzoek en hebben meer bewijs nodig dat deze vaccins geen problemen in de hersenen zullen veroorzaken, gezien hun nabijheid tot de neus, verklaarde Enjuanes, die eraan toevoegt dat veel laboratoria werken aan de ontwikkeling van intranasale vaccins. die naar zijn mening de toekomst zijn in de strijd tegen de pandemie. In het geval dat de regelgevende instanties dit vaccin dat via de neus wordt toegediend niet goedkeuren, bereidt het Enjuanes-team een ​​andere toedieningsweg voor, via een injectie, zoals de huidige vaccins. (Bron: Diario Informacion)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button