Gezondheid

Ommicron nu ook in Spanje

De woordvoerster van de Spaanse regering en minister van Territoriaal Beleid, Isabel Rodríguez, zei maandagochtend dat er “voorlopig” geen geval van de Ommicron-variant van het coronavirus is gesignaleerd in Spanje en heeft gekozen voor de toepassing van de derde dosis van het vaccin, de boosterprik en het handhaven van de maatregelen om het virus te blijven bestrijden.

In een verklaring op het Spaanse TVE, drong Rodríguez er bij het publiek op aan rigoureus te zijn in het gebruik van het masker en zich te laten vaccineren met de derde dosis wanneer dat mogelijk is. Spanje is momenteel “het land met de minste impact” in vergelijking met andere landen, zei ze op de televisie.

Zij verzekerde dat Spanje een veiligland is en bracht een boodschap van kalmte en kondigde nieuwe maatregelen aan die dinsdag in de Ministerraad zullen worden aangenomen en die de maatregelen, die al in werking zijn getreden, zullen verlengen. Onder meer de eis van een quarantaine voor reizigers uit verschillende landen uit zuidelijk Afrika, waar de aanwezigheid van de nieuwe variant van het virus is geconstateerd.

De woordvoerster stelt dat de Spaanse regering met “snelheid” en “nauwkeurigheid” handelt en maatregelen neemt die hand in hand gaan met de Europese autoriteiten.

UPDATE MAANDAGAVOND: Het eerste geval van de ommicron-variant in Spanje is vanmiddag bevestigd door de microbiologische dienst van het Gregorio Marañón-ziekenhuis in Madrid in een verklaring op sociale netwerken (Bron: TVE)

plaatje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button