Home Overig Nieuws Spaanse ober sterft toen hij zijn ontslagbrief ontving

Spaanse ober sterft toen hij zijn ontslagbrief ontving

door admin
Spaanse ober sterft als hij ontslagbrief ontvangt

De rechtbank in Cuenca heeft de dood van een ober in de stad aangemerkt als een arbeidsongeval, ook al gebeurde dit allemaal bij de ober thuis.

De rechtbank acht bewezen dat de achtergrond van de hartaanval die de man heeft gehad en die hij tot aan zijn overlijden heeft gevoeld, is veroorzaakt door een ontslagbrief die de man heeft ontvangen van het bedrijf waarvoor hij werkte. De man was met ziekteverlof vanwege een gebroken rib toen hij de ontslagbrief ontving.

In november 2018 kreeg de man in Cuenca te horen dat hij was ontslagen. De brief veroorzaakte een acute hartaanval, wat resulteerde in zijn onmiddellijke dood. De vrouw waarschuwde het ambulancepersoneel, dat kon vaststellen dat hij bij aankomst dood was.

Er werd een weduwenpensioen van 657,42 euro en een wezenpensioen van 240,81 euro per maand toegekend. Noch de familie, noch de vakbond CCOO waren hier tevreden mee en stuurden de zaak naar de rechter. Zij voerden aan dat het overlijden moest worden aangemerkt als een arbeidsongeval.

De claim is daarom door de rechtbank aanvaard en nu krijgen de weduwe en de twee kinderen betere financiële omstandigheden door een verzekeringsuitkering en een hoger maandelijks pensioen.

Wellicht vind u dit ook interessant

Geef een reactie

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?