Video Reportages

Spaanse documentaire over de crisis in Benidorm (vertaald)

De Spaanse omroep TVE heeft onlangs een documentaire uitgezonden, die op indringende wijze een beeld schetst over Benidorm in deze moeilijke tijd waarin toeristen massaal weg bleven en bijna iedereen het financieel moeilijk heeft. Keer op keer tegenslag voor een stad die er verlaten bij ligt.

Benidorm Nieuws heeft gedacht om veel mensen een plezier te doen, door deze documentaire te vertalen voorzien van ondertiteling zodat iedereen het makkelijker kan volgen. Aangezien wij natuurlijk geen ondertitel-bedrijf zijn, zoals bij de televisie, kan het voorkomen dat zinnen soms korter in beeld staan of de ondertiteling niet woordelijk klopt. Dit komt omdat Spanjaarden wat sneller praten en we hier en daar wat moesten inkorten.


4 Reacties

  1. Je haat het of je vindt het daar heerlijk. Wij komen nu vele jaren achtereen twee keer per jaar een maand in Benidorm, dus behoren we tot de laatste categorie. Nu zijn wij genoodzaakt vakanties in eigen land door te brengen, ook niets mis mee. Het mogelijk maken dat ook wij nu bij de open haard de documentaire kunnen bekijken die u op Benidormnieuws.nl heeft gepubliceerd geeft ons een kijk op wat onze gastvrije uitbaters in Benidorm te verduren hebben. Zodra het weer mogelijk is zijn we er weer!

  2. Dank voor uw reactie! Het was inderdaad de bedoeling dat meer mensen de documentaire konden volgen.

  3. Als je in Nederland je prikken hebt gehad moet je dan nog steeds een test ondergaan om Spanje binnen te komen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Back to top button