Gezondheid

Spaans bedrijf gaat mogelijk Spoetnik-vaccin produceren

Het Spaanse bedrijf Zendal, gevestigd in Galicië, is in onderhandelingen met Rusland voor de productie van het Spoetnik-vaccin, zei het hoofd van het investeringsfonds dat deelneemt aan de besprekingen.

De onderhandelingen zijn aan de gang, maar zijn nog niet afgerond, zegt Pedro Mourinho, hoofd van het investeringsfonds IberAtlantic. Mourinho is ook de ere-consul van Rusland in de regio Galicië. “Ik ben optimistisch over de mogelijkheid om tot overeenstemming te komen, maar op dit moment is er nog geen overeenstemming bereikt”, zei Mourinho.

De biofarmaceutische groep Zendal produceert voornamelijk vaccins voor mensen en dieren. In communicatie met het Franse agentschap weigerde een vertegenwoordiger van Zendal te bevestigen dat de onderhandelingen voor het specifieke geval van Spoetnik waren gevoerd.

“We hebben verschillende voorstellen ontvangen, aangezien we de enige erkende producent van vaccins voor mensen in Spanje op industriële schaal zijn, en een van de weinige in Europa,” zei ze, “maar al onze onderhandelingen zijn vertrouwelijk.”

Het Russian Direct Investment Fund (RDIF) maakte maandag bekend dat er afspraken zijn gemaakt over de productie van het Sputnik V-vaccin met bedrijven uit Italië, Spanje, Frankrijk en Duitsland, maar in afwachting van goedkeuring door de EU.

Op 9 maart werd in Italië een eerste productieovereenkomst aangekondigd met het Italiaans-Zwitserse farmaceutische bedrijf Adienne, dat het vaccin in Lombardije gaat produceren. Sindsdien zijn er echter geen andere lokale partners bevestigd. Maandag maakte het Spaanse ministerie van Volksgezondheid bekend dat het geen informatie had over de formalisering van een overeenkomst voor de bereiding van het vaccin in Spanje. (Bron: RES-EAP)Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button