Solidariteitsrace van de brandweer tussen Benidorm en Alicante

Solidariteitsrace van de brandweer tussen Benidorm en Alicante
18 april 2024

De Culturele en Sportvereniging van de Marina Baixa Brandweerlieden van het Provinciaal Consortium heeft op 24 april een solidariteitsrace georganiseerd tussen de gemeenten Benidorm en Alicante. De route is in totaal 42 kilometer, verdeeld in vijf locaties, die rennend of fietsend kan worden afgelegd.

De opbrengsten gaan naar de Spaanse Vereniging van Laterale Sclerose (ADELA) om mensen met ALS te helpen. Vijf jaar geleden ontstond deze race vanwege de covid-pandemie. De race heeft steeds meer lopers aangetrokken. Er worden dit jaar bijna vijftig deelnemers verwacht.

Ook open voor publiek

Het evenement is gegroeid en de organisatie wil het openstellen voor het overige publiek, zodat vanaf dit jaar alle geïnteresseerde mensen kunnen deelnemen.

De route loopt door de gemeenten Benidorm, Finestrat, La Vila Joiosa, El Campello en Alicante. De start is om 08.30 uur vanuit het park van Benidorm naar het strand van Torres in La Vila. Het tweede gedeelte naar het Montiboli hotel. Het derde, naar Poble Acantilat in El Campello en de vierde voor Banyets. Tenslotte in het vijfde deel naar Casa Julio op het strand van San Juan.

De inschrijving kost tien euro. Het telefoonnummer voor contact en informatie is 657034601.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio