Snel nog even tanken voor het nieuwe jaar

Het gevaar bestaat dat het aanstaande zaterdag, dus op oudejaarsavond, chaos wordt bij Spaanse tankstations. Dit zal immers het laatste moment zijn waarop er nog 20 cent korting op benzine en diesel zit.

De overheid heeft besloten om de brandstofsubsidie ​​per 1 januari in te trekken, daarom wordt zaterdag een grote toestroom verwacht bij de tankstations. Er bestaat enige angst dat de tankstations zonder brandstof zullen komen te zitten.

De subsidie ​​op brandstof in Spanje is een regeling die op 1 april van dit jaar is ingegaan. Aangezien de prijzen van brandstof de afgelopen weken wat zijn gedaald, komt er een einde aan de kortingsregeling voor particulieren. Bepaalde beroepsgroepen, zoals onder meer landbouw en visserij, blijven profiteren van de kortingsregeling.

De prijzen van benzine en diesel zullen vanaf 1 januari 2023 met respectievelijk 23 cent en 26 cent per liter stijgen. Kijkend naar het nieuwe jaar als geheel, verwacht de vereniging van tankstations dat de prijzen voor benzine met minimaal 35 cent en voor diesel met 47 cent zullen stijgen. (Bron: OKDiario)

Back to top button