Smurfen gaan kinderen helpen bij omgaan met diabetes

Casa Mediterráneo lanceert een project waarbij de Smurfen een grote rol spelen voor kinderen met diabetes door hulpsystemen te bieden in de vorm van pleisters met een afbeelding van deze blauwe figuren en ook gaan ze waarschuwingen geven in apps om de kinderen te waarschuwen en te monitoren bij hun voeding.

Het bedrijf IMPS dat eigenaar is van de licentie voor de populaire blauwe wezens, gemaakt door de cartoonist Peyo uit België, heeft een belang genomen in Casa Mediterráneo om dit non-profit initiatief bekend te maken via een Asturisch bedrijf, NO Group de Oviedo, de fabrikant in Spanje, dat onderdeel is geworden van de organisatie gevestigd in Alicante. De algemeen directeur van Casa Mediterráneo, heeft erop gewezen dat het dus geen commerciële actie is, maar liefdadigheid.

In dit geval zullen de pleisters voor diabetici op de arm worden geplaatst met de afbeelding van een smurf, wat het kind kan helpen om zich niet gestigmatiseerd te voelen door zijn gezondheidsprobleem.

En het andere idee is dat één van de blauwe karakters, met een gezaghebbende stem zoals bijvoorbeeld de “Chagrijnige Smurf”, het kind op zijn mobiel waarschuwt dat ze niets zoets mogen eten om te voorkomen dat hun glucosespiegel stijgt. Er bestaan ​​uiteraard al apparaten die de glucosespiegel meten, maar door het gebruik van de Smurfen is dit een kindvriendelijke manier om met diabetes om te gaan.

Back to top button