Ondernemers

Sluiting van nog eens 25 hotels zorgt voor meer dan 5.000 werklozen

De sluiting deze week van nog eens 25 hotels in de provincie, waarvan de meeste in Benidorm, is de oorzaak van de werkloosheid van 1.250 mensen en zal ervoor zorgen dat de toeristische sector van de Costa Blanca de twee moeilijkste maanden van het laagseizoen (januari en februari) tegemoet gaat met meer dan 80 gesloten hotels en 5.000 werklozen in de regio.

In oktober waren er nog zo’n 7000 mensen aan het werk in de hotels en waren veel hotels open. Maar daarna regende het annuleringen en waren er quarantaineregels die veel toeristen thuis lieten. De hotels die wel open zijn, hebben een zeer lage bezettingsgraad van 30 a 40%.

Een viersterrenhotel met 300 kamers, met faciliteiten als een zwembad, buffetrestaurant, bars, terrassen en een personeelsbestand van maximaal 80 werknemers, heeft er nu nog maar enkele tientallen in dienst en wordt geconfronteerd met hoge kosten. Een dergelijk hotel heeft per maand ongeveer 60.000 euro aan kosten, en met de lage bezetting van gasten is dat dus niet rendabel. (Bron: Diario Informacion)

Foto’s: David Revenga

plaatje

2 Reacties

  1. Te triest gewoon dat we ons allemaal zo gek laten maken en een economie naar de haaien laten gaan 😢

  2. Corona veranderde de wereld en zal zijn stempel blijven drukken. Ik zal alvast niet meer vliegen zo lang de besmetting zo hoog is. En zo zullen velen denken. Een land als Spanje dat het zonder Corona al moeilijk heeft zal het moeilijk overleven. Voeg daar aan toe de bouwoverschot die men tegenwoordig maakt. Zal de prijzen doen kelderen en zal instorten met nog veel meer werklozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Gerelateerde artikelen

Back to top button