Home Verkeer Slim verkeerslicht voor doorgang van voertuigen van de Guardia Civil

Slim verkeerslicht voor doorgang van voertuigen van de Guardia Civil

door admin
Benidorm automatiseert een verkeerslicht voor de doorgang van voertuigen van de Guardia Civil

De gemeenteraad van Benidorm is overgegaan tot het automatiseren van een verkeerslicht op de avenida Beniardá, ter hoogte van de calle Capitán Cortés, om de uitrit en toegang van voertuigen tot de laan van de Guardia Civil te vergemakkelijken wanneer er een noodgeval.

Dit zei de wethouder voor Mobiliteit, Francis Muñoz. De interventietijd bij een noodsituatie zal bij deze verkeerslichten zoveel mogelijk worden verkort. De avenida Beniardá is één van de belangrijkste toegangs- en uitgangsroutes naar de stad, waar dagelijks ongeveer 30.000 voertuigen rijden.

Om deze verkeerslichten te activeren, zal er in een wachtpost op het hoofdkwartier van de Guardia Civil een afstandsbediening aanwezig zijn die, indien geactiveerd, het verkeerslicht op rood zal zetten voor het overige verkeer en voorrang zal geven aan de doorgang van de Guardia Civil voertuigen.

“Met dit soort maatregelen slagen we erin tijd te besparen bij noodacties en onnodige risico’s voor voetgangers en voertuigen te vermijden”, aldus de wethouder.

Wellicht vind u dit ook interessant

Benidorm Nieuws

Op Benidorm Nieuws lees je nieuws en informatie uit Benidorm én de Costa Blanca. Wij maken ook video-reportages, ontvangen persberichten van de gemeente Benidorm en halen nieuws-berichten uit de Spaanse media. (onjuistheden zijn voorbehouden).

2023 © Benidorm Nieuws – Alle Rechten voorbehouden. Samenstelling: Patrick Mulder * Privacy pagina * Gebruiksvoorwaarden

Adblock staat aan!

Om Benidorm Nieuws in de lucht te houden, zijn we van advertenties afhankelijk. Wilt u de AdBlocker uitzetten voor deze site?