Slechts één euro voor reizen met de Ouigo-hogesnelheidstrein

Slechts één euro voor reizen met de Ouigo-hogesnelheidstrein
21 april 2024

De nieuwe treinvervoerder in Spanje, het Franse Ouigo, slaat met nieuwe goedkope aanbiedingen. Het kost slechts één euro voor de route Madrid, Segovia en Valladolid. Er worden in totaal 10.000 tickets aangeboden tegen deze lage prijs.

Twee vertrekken
De campagne is donderdag gestart en duurt tot het laatste ticket is verkocht. Normaal gesproken begint de laagste prijs bij Ouigo bij negen euro. Het nieuwe treintraject is vrijdag gestart en kent twee dagelijkse vertrekken op het bovengenoemde traject.

Het Franse bedrijf heeft kritiek gekregen van de Spaanse minister van Transport, Oscar Puente, vanwege het dumpen van de prijzen van treinkaartjes. Hij is van mening dat dit op termijn niet houdbaar is en gevolgen heeft voor het Spaanse staatsbedrijf Renfe.

Het management van Ouigo wijst de claims af en slaat daarom toe met een nieuw ticketaanbod tegen een laag prijsniveau. Ik ben er zeker van dat dit de minister verder zal provoceren.

30 nieuwe treinen
Renfe maakt vrijdag bekend dat ze de concurrentie aangaan met Ouigo en Iryo. Er zijn 30 nieuwe treinen besteld, en de meeste zijn al in Spanje aangekomen. In juli zullen nog eens 16 nieuwe treinen arriveren, zodat het hogesnelheidsaanbod van Renfe aanzienlijk kan worden uitgebreid. Als alle nieuwe treinen klaar zijn, zullen er 24.000 nieuwe zitplaatsen op de markt komen.

10 van de nieuwe 30 treinen zullen worden ingezet op het traject tussen Madrid en Parijs.

Don Panchito Albir

Geef een reactie

Your email address will not be published.

Benidorm Nieuwsradio

Heeft u dit al gelezen?

1000 oplaadpunten voor elektrische auto’s op treinstations

1000 oplaadpunten voor elektrische auto’s op treinstations

Adif, verantwoordelijk voor de exploitatie van het spoorwegnet in Spanje, heeft het