Nieuws

Slechts 15 hotels blijven open vanaf half september

Vanwege de aanhoudende toename van infecties en de quarantaine bepalingen van diverse landen, die Spanje als oranje gebied hebben bestempeld, heeft dat verre gaande gevolgen voor de hotelsector. De meeste hotels zullen sluiten in September zegt Toni Mayor, president van de HOSBEC.

Het seizoen was vanwege de weinige buitenlandse toeristen al verloren en men was aangewezen op de Spanjaarden die vakantie in eigen land willen vieren. Maar daar kan een stad als Benidorm niet op overleven. Er is wel een regeling om oudere pensionado’s met korting te laten overnachten.

Het Imserso-programma is een overheidsregeling die in Benidorm hotelbedden opkoopt voor gepensioneerden in heel Spanje. Volgens HOSBEC koopt deze regeling ongeveer 6.000 bedden op van een totaal van 38.000 die normaal in de winter in Benidorm beschikbaar zijn.

Maar Hotels willen nu al sluiten en dat heeft ook gevolgen voor de winterperiode. Het is dus wijs om het hotel te raadplegen als u nog een verblijf heeft gepland voor de komende periode. Na terugkomst in Nederland wil men dat u 10 dagen in thuis quarantaine gaat.

“Ik zeg niet dat ze allemaal zullen sluiten, er zullen nog steeds 10 of 15 open blijven”, zei Toni Mayor, eraan toevoegend dat Benidorm 140 hotels heeft geregistreerd in de stad.

Het Spaanse ministerie van Sociale Zaken heeft nog niet gezegd of ze de regeling zullen annuleren voor dit jaar. De twijfels zijn echter groot, aangezien gepensioneerden de grootste risicogroep voor het coronavirus zijn.

(Bron: Alicante Plaza)

Aktueel

to Top